Сторінкифуерг

четвер, 2 квітня 2020 р.

Україна підтримала санкції ЄС проти Білорусі

     
         Тепер Україна зобов'язана проводити зовнішню політику з Білоруссю виходячи з європейських обмежувальних заходів
Україна приєдналася до санкцій Європейського Союзу проти Білорусі, які були введені в 2004 році за утиски опозиційних політиків. Текст відповідного документа був опублікований на сайті ЄС.

        "17 лютого Рада ЄС прийняла рішення 2020/214 про доповнення рішення Ради ЄС 2012/642 / CFSP (CFSP - Спільна зовнішня політика та політика безпеки). Цим рішенням Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти Білорусі на один рік, до 28 лютого 2021 року. Країни-кандидати Республіка Північна Македонія, Чорногорія та Албанія, країна процесу стабілізації та асоціації Боснія і Герцеговина, країни EFTA (Європейської зони вільної торгівлі) Ліхтенштейн і Норвегія, а також Україна приєдналися до цього рішення", - йдеться в заяві представника ЄС Жозепа Борреля.
      Зазначимо, що, підтримавши відповідні санкції, Україна зобов'язується проводити свою зовнішню політику з Білоруссю виходячи з європейських обмежувальних заходів.
      Згідно з цим обмеженням, на країну накладено ембарго на постачання зброї, заморожені активи в європейських банках і заборонено в'їзд в Євросоюз для осіб, причетних до зникнень опозиційних політиків, бізнесмена і журналістів.
       Раніше повідомлялося, що в "Слузі народу" готують законопроєкт про припинення імпорту електроенергії з РФ і Білорусі.

Немає коментарів:

Дописати коментар