Сторінкифуерг

понеділок, 13 вересня 2021 р.

На Закарпатті естонці презентували проєкт е-черг на кордонах

 На Закарпатті естонці презентували проєкт від компанії GoSwift (Естонія) щодо запровадження електронної черги, яка діятиме в пунктах пропуску на кордоні з ЄС
         Про це у Фейсбуці повідомив голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, передає Укрінформ.

         “На Закарпатті за участі посла Естонії пана Каймо Кууска, представників уряду, дипломатичних установ, Держприкордонслужби та Держмитслужби презентували проєкт від компанії GoSwift (Естонія) щодо запровадження електронної черги в пунктах пропуску на кордоні з ЄС. На підході — відповідна постанова Кабміну, яка дозволить перейти до пілотного запуску сервісу на КПП «Ужгород» та КПП «Тиса».” - повідомив Петров.
         За його інформацією, електронна черга перетину кордону дозволить вирішити ряд важливих проблем, які мають місце на прикордонних територіях. Мова йде про ліквідацію чорного ринку продажу місць в черзі перетину кордону, об'єктивний моніторинг перетину кордону від моменту реєстрації у черзі до моменту виїзду за межі території України та виключення передумови корупційних, кримінальних і адміністративних правопорушень, зумовлених чергами.
      Також електронна черга підвищить безпеку на дорогах до кордонів та поліпшить умови навколишнього середовища і санітарного стану в прикордонній зоні.
            Петров повідомив, що наразі громадяни на автівках стоять на закарпатських КПП в чергах від 2 до 12 годин, водії вантажівок — від 2 до 14 діб. Як наслідок, на КПП «Ужгород» на кордоні зі Словаччиною та на КПП «Тиса» на кордоні з Угорщиною систематично виникають черги із 70 – 160 вантажівок, а іноді із понад 500 фур, протяжністю 8 – 10 кілометрів.
         В Закарпатській обласній раді переконані, що ці речі нівелюють переваги безвізового режиму для українських громадян з країнами ЄС, а для бізнесу – можливості, зумовлені Угодою про Асоціацію з ЄС.

Немає коментарів:

Дописати коментар