Сторінкифуерг

пʼятниця, 10 вересня 2021 р.

Уряд Польщі почне роботу над виконанням рішення Суду ЄС щодо судової системи країни

Уряд Польщі розпочне роботу над законопроєктами в рамках виконання рішення Суду ЄС щодо дисциплінарної відповідальності суддів.
     Про це заявив прессекретар уряду Польщі Петр Мюллер, коментуючи звернення Єврокомісії до Суду ЄС із пропозицією накласти фінансові санкції на країну через невиконання судових рішень, передає Укрінформ із посиланням на Польське радіо.

         Мюллер заявив, що уряд Польщі вже поінформував Європейську комісію про заплановані зміни в польському законодавстві.
          «Що стосується питання попередніх заходів, які запросив Суд ЄС, їх виконання лежить в юрисдикції Верховного суду. Як і в кожній країні ЄС, у Польщі виконавча влада не залежить від влади судової, у зв'язку з чим постанова суду в Люксембурзі може бути приведена в дію Верховним судом», - наголосив Мюллер.
         Він додав, що питання організації судової влади в Польщі є автономними і не можуть бути нав'язані Єврокомісією, але мають виконувати директиви, зазначені в Конституції країни.
          Раніше у вівторок, 7 вересня, Єврокомісія оголосила про звернення до Суду ЄС із пропозицією накласти фінансове стягнення на Польщу за невиконання рекомендацій Єврокомісії і попередніх рішень суду ЄС про усунення правових суперечностей між законодавством Польщі та законодавством ЄС щодо забезпечення незалежності суддів.
     Як повідомляв Укрінформ, правовий спір між Польщею та Єврокомісією тягнеться з 2017 року, він розпочався після прийняття в країні закону про устрій судів загальної юрисдикції та надання міністру юстиції надмірних прав на продовження роботи суддів після досягнення ними пенсійного віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар