Сторінкифуерг

понеділок, 18 жовтня 2021 р.

Можливості для ринку України, – Стефанішина спрогнозувала перезапуск Угоди про асоціацію з ЄС

На українському ринку виробники хочуть відправляти на експорт майже всі товари. Одним із ключових аспектів діяльності Мінекономіки є утримувати баланс.
     Про це повідомила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. За її словами, Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом – це можливості для малого та середнього бізнесів.

         Український бізнес матиме шанси
        На думку Стефанішиної, європейський ринок є надвеликим. Мовиться про 500 мільйонів споживачів.
      Перегляд Угоди про асоціацію, який започаткувала Україна, є розширенням можливостей для вітчизняного бізнесу, – відзначила посадовиця.
        Віцепрем'єрка з європитань повідомила, що політичні позиції та перемовини далекі від того, щоб їх одразу відчував кожен громадянин. Зокрема, пропозиції, які затвердив Володимир Зеленський, стосуються:
    ·        виробів зі скла;
    ·        наземного транспорту;
    ·        металургії.
         Вітчизняні компанії успішно виходять на євроринок
      Стефанішина вважає, що перезапуск Угоди збалансує позицію щодо локалізації виробництва в Україні.
       "Наші компанії мають успішні кейси виходу на ринок ЄС. Зокрема, закупівля українських трамваїв або іншої техніки. Проте це складні умови", – розповіла віцепрем'єрка з європитань.
        Зверніть увагу! Угода про Асоціацію з ЄС – документ, який підписала Україна 2014 року. Він повністю запрацював 2017 року. Кабінет Міністрів України 2020 року вирішив переглянути документ задля приведення до поточних політичних та економічних реалій.
         В Україні тривають перемовини щодо Угоди
      У межах Угоди, пояснила Стефанішина, Україна хоче збалансувати тарифні позиції, а отже, зменшити бар'єри для виходу на ринок ЄС.
       Ми навмисно сформували нашу перемовну позицію з ЄС на основі тих груп товарів, які вже довели свою спроможність. Це не є предметом дискусій про відповідність європейським стандартам, щоб перший раунд перемовин був успішним.
         Ольга Стефанішина
         Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції
         Позиції України насамперед стосуються крохмалю, грибів, меду та цукру.                 Також мовиться про:
    ·        часник;
    ·        яйця;
    ·        молоко;
    ·        вершкове масло.
     "Я з превеликим нетерпінням чекаю наступного раунду перемовин. Ми сформуємо позицію на основі нового бачення та секторів, які розвинулись в Україні", – підкреслила чиновниця.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар