Сторінкифуерг

пʼятниця, 9 вересня 2022 р.

Україні наступного року буде потрібна підтримка ЄС у розмірі €12 мільярдів - Шмигаль

  Україна розпочала політичні консультації з лідерами країн Євросоюзу щодо нової програми макрофінансової допомоги на 2023 рік.
               Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відкриваючи засідання уряду.

            Він зазначив, що підтримка міжнародних союзників — один із головних стовпів для того, аби українці звільнили свої території та перемогли в кривавій війні.
"Щодо питання фінансів. Ми розблокували отримання макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 8 млрд євро. Сьогодні Єврокомісія оголосила про виділення 5 млрд євро. Ще 3 млрд очікуємо до кінця цього року. Вдячний президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн за швидке та своєчасне рішення. Сподіваюся на таке ж швидке прийняття пропозиції Європейським Парламентом і Радою ЄС.Крім того, і з Канцлером Німеччини Олафом Шольцом, і з лідерами ЄС ми розпочали політичні консультації щодо нової програми макрофінансової допомоги на 2023 рік. Нам необхідна буде підтримка від ЄС у розмірі 12 млрд євро. Разом з іншою допомогою від союзників та міжнародних фінансових організацій це дозволить покрити запланований дефіцит бюджету й забезпечить стабільність нашої економіки", - сказав Шмигаль.
                Він додав, що завдяки лідерству Президента України й роботі всієї владної команди, Україні вдалося сформувати потужну проукраїнську коаліцію й об’єднати Європу для допомоги нашій державі.
            "Дуже важливо, аби ця єдність і підтримка України не зменшувалася як у питаннях фінансів та постачання зброї, так і щодо інтеграції України до Європейського Союзу і посилення санкцій проти росії", - наголосив Шмигаль.

Немає коментарів:

Дописати коментар