Сторінкифуерг

понеділок, 23 жовтня 2023 р.

Вірменію закликають вийти з ОДКБ та подати заявку до ЄС

    Вірменських політиків закликають розірвати всі військові та економічні угоди з Росією.
             Низка громадських і політичних сил закликають владу Вірменії негайно розпочати процес виходу з ОДКБ, ЄАЕС (Євразійський економічний союз), СНД та подати заявку на членство в Євросоюзі.
            З такою заявою вони виступили під час Форуму незалежності 1 жовтня, передає вірменська служба Радіо Свободи.

           Під час свого виступу вони засудили "загрози незалежності й територіальній цілісності Вірменії з боку Росії та Азербайджану". Також вони закликали вірменських політиків негайно та радикально переглянути відносини з РФ.
        "В наші дні антивірменська позиція й політика, яку проводить російська влада, жертвами яких став вірменський народ Арцаха (Нагірного Карабаху – ред.), не лише погані, а ще більше поглиблюють прірву, що виникла між Вірменією та Росією в останні роки, роблячи її практично непереборною, що створює гостру необхідність радикального перегляду всієї чинної договірно-правової бази між Республікою Вірменія та Російською Федерацією", - наголошують вони.
         Вони заявили про "насильницьку депатріацію арцахських вірмен за допомогою голоду та військової агресії", порівнюючи це з "російською агресією й геноцидом проти народу України".
                Чого вимагають неурядові організації та політичні сили:
        вийти з організацій ОДКБ, ЄАЕС, СНД, розірвавши всі військові та економічні угоди з Росією,
         заборонити мовлення російських державних телеканалів і телеканалів, пов'язаних з державою, що транслюються в вірменському мультиплексі і через кабельну мережу,
            звернутися до Європейського Союзу з проханням про повноправне членство,
            підписати двосторонні угоди про стратегічне партнерство з країнами-членами ЄС, США, Канадою, Індією та іншими демократичними країнами Об'єднаного Заходу,
               ініціювати кроки щодо поглиблення двостороннього та багатостороннього військового й військово-технічного співробітництва з країнами Заходу та євроатлантичними органами.
             Нагадаємо, голова МЗС Франції їде до Вірменії, аби підтвердити підтримку суверенітету й територіальної цілісності країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар