Сторінкифуерг

вівторок, 24 жовтня 2023 р.

США та ЄС підтримали розробку плану України щодо проведення реформ та відновлення

     Західні партнери готові активізувати зусилля з надання Києву підтримки, відповідно до потреб.
         США та Євросоюз підтвердили готовність підтримати Україну в розробці "Плану України" – документу з переліком реформ і пріоритетів у відбудові.
                Про це йдеться у спільній заяві за підсумками саміту ЄС — США, що відбувся 20 жовтня.

                У заяві вказується, що європейські та американські лідери усвідомлюють "нагальність забезпечення того, щоб Росії не вдалося зруйнувати українську економіку", тому готові активізувати зусилля з надання Києву підтримки, відповідно до потреб.
                  "Як співголови, разом з Україною, Міжвідомчої донорської координаційної платформи, ми працюємо разом з Україною над розробкою її Плану України (Ukraine Plan), який є частиною її європейського шляху", – йдеться в заяві.
        Лідери США та ЄС вказали, що план має містити "спільний набір короткострокових пріоритетних економічних реформ, реформ у сфері верховенства права та демократизації, а також пріоритетний і добре скоординований підхід до допомоги у відновленні та реконструкції та інвестицій".
                Крім того, вони обіцяють надавати Україні фінансування для досягнення цих цілей – зокрема захисту, ремонту та відбудови її енергетичного сектору відповідно до стандартів ЄС.
            "Ми визнаємо відданість України та її прогрес у здійсненні реформ і підкреслюємо стратегічну важливість процесу вступу до ЄС", – додають автори заяви.

Немає коментарів:

Дописати коментар