Сторінкифуерг

середу, 24 січня 2024 р.

Україна схвалить нацпрограму адаптації законодавства до права ЄС - Шмигаль

    Україна схвалить Національну програму адаптації законодавства до права ЄС.
        Про це під час засідання уряду сказав Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

        "Цього року ми також схвалимо Національну програму адаптації законодавства України до права Європейського Союзу. Ми продовжуємо євроінтеграційні реформи. У листопаді минулого року отримали чотири додаткові рекомендації ЄС щодо посилення наших інституцій і трансформації законів відповідно до європейських правил. Уже виконали три з чотирьох цих додаткових рекомендацій. Четверта — це урядовий законопроєкт про лобіювання, який парламент вже ухвалив у першому читанні", - сказав Шмигаль
            Премʼєр-міністр нагадав, що Україна вже виконала 7 блоків рекомендацій Єврокомісії. Європейська рада ухвалила рішення про початок перемовин щодо вступу України в ЄС.
           Також Україна запустила так званий селф-скринінг українського законодавства на відповідність до європейського.
            "За результатами цього аналізу розуміємо, що необхідно імплементувати близько 2,8 тис. актів права Європейського Союзу. 17 січня цього року вже Єврокомісія підтримала рішення розпочати скринінг українського законодавства у межах підготовки переговорної рамки", - додав глава уряду.
            Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія високо оцінює зусилля України з виконання всіх рекомендацій, що були необхідними для просування на шляху до членства в ЄС, і розпочинає скринінг її законодавства на відповідність до європейського права.

Немає коментарів:

Дописати коментар