Сторінкифуерг

четвер, 27 червня 2024 р.

Угорське головування не матиме жодного впливу на ЄС - речник Євросоюзу

    Головування Угорщини в Європейському Союзі не дає їй повноважень формувати міжнародну політику, а затримки у формуванні нею порядку денного більшість країн-членів зможе подолати.
        Про це заявив речник ЄС Пітер Стано під час спілкування з журналістами, передає кореспондент Укрінформу.

          «Угорське головування не матиме жодного змістовного впливу і може спробувати затримати просування речей у порядку денному Європейської Ради в рамках своїх повноважень, але в такому випадку більшість країн-членів завжди можуть натиснути на Будапешт і знайти шляхи змінити порядок денний», – сказав він.
            Стано пояснив, що Угорщина не матиме жодного впливу на зовнішню політику ЄС, оскільки не ротаційне головування, а високий представник і країни-члени формують її. Єдине, що може зробити угорське головування, це те, що вони робили раніше, і що будь-яка інша держава-член може робити будь-коли – блокувати рішення, які приймаються одноголосно, наголосив речник.
                Як повідомлялося, Угорщина головуватиме в Європейській Раді у другій половині 2024 року. Своїм гаслом Будапешт обрав «Зробимо Європу великою знову» («Make Europe Great Again»).

Немає коментарів:

Дописати коментар