Сторінкифуерг

вівторок, 30 липня 2024 р.

Євросоюз запустив процедуру надмірного дефіциту бюджету в семи країнах

    До процедури включили Францію, Італію та Угорщину
        Країни, які потрапили під процедуру, мають врегулювати дефіцит бюджету протягом семи років
            Європейський союз ініціював процедуру надмірного дефіциту бюджету проти семи країн-членів ЄС. Рішення ухвалили 26 липня, повідомили у пресслужбі Ради ЄС.

                Процедура надмірного дефіциту покликана змотивувати країни здійснити коригувальні дії та уникати дефіциту у своїх бюджетах. Мета процедури полягає в підтримці низького рівня державного боргу або зменшення великого боргу до прийнятного рівня.
                    До процедури надмірного дефіциту Євросоюз вніс такі країни:
Францію (-5,5%),
Італію (-7,4%),
Угорщину (-6,7%),
Бельгію (-4,4%),
Польщу (-5,1%),
Словаччину(-4,9%),
Мальту (-4,9%).
                Крім того, Євросоюз залишив у процедурі надмірного дефіциту Румунію, яка з 2020 року не змогла вжити ефективних заходів для його коригування та залишилась із дефіцитом -6,6% від базового значення.
              «Дефіцит країн не повинен перевищувати 3% їхнього валового внутрішнього продукту (ВВП), а їхній борг не повинен перевищувати 60% їхнього ВВП. Усі країни-члени повинні поважати ці еталонні значення Договору», – йдеться у повідомленні Ради ЄС.
            Для коригування бюджетів у країн буде від чотирьох до семи років. Наприкінці 2024 року Єврорада запропонує ухвалити рекомендації для ефективних заходів з регулювання дефіциту бюджету.

Немає коментарів:

Дописати коментар