Сторінкифуерг

четвер, 21 лютого 2019 р.

Євросоюз на третину підвищив консульський збір


Євросоюз ухвалив зміни до візового кодексу, згідно з якими зокрема зросте консульський збір до 80 євро.
 Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

В Євросоюзі переконують, що оновили візові правила, аби поліпшити умови для законослухняних мандрівників і посилити наявні інструменти для реагування на виклики, що виникають внаслідок нелегальної міграції. В оновленому візовому кодексі також передбачена можливість кожні три роки переглядати суму візового збору. 

Згідно з документом, заяви для отримання візи можна буде подавати в термін від шести місяців (замість сьогоднішніх трьох) до 15 днів перед поїздкою.
 Окремий пункт кодексу — співпраця з третіми країнами у питанні реадміссії (повернення) нелегальних мігрантів. У разі відмови країн співпрацювати з ЄС, він залишає за собою право вдатися до конкретних обмежувальних заходів, що пов’язані з обробкою візи та візовим збором. Попередній візовий кодекс, який передбачував механізм обробки заявок на видачі короткотермінових віз до ЄС, ухвалили у 2010-му році.
У березні 2018-го року Євросоюз почав розглядати пропозиції щодо реформування кодексу. Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Павло Клімкін у січні заявив, що через два роки Україна може мати безвізові режими із 20 країнами Латинської Америки та Азії.
Він наголосив, що пріоритетними є домовленості з тими країнами, куди частіше їздять громадяни нашої держави.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/world/10453536-yevrosoyuz-na-tretinu-pidvishchiv-konsulskiy-zbir.html

Немає коментарів:

Дописати коментар