Сторінкифуерг

понеділок, 18 лютого 2019 р.

Порошенко обговорив із генсеком НАТО амбіції України отримати План дій щодо членства


Президент Петро Порошенко заявив, що обговорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом амбіції України отримати План дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ).
Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістів у рамках Мюнхенської конференції з безпеки.

«Сьогоднішня зустріч з генсекретарем НАТО була першою після прийняття Верховною Радою пропозицій президента щодо змін до Конституції про закріплення курсу в НАТО та ЄС», - зауважив він.
За словами Порошенка, «в цих нових реаліях» сторони обговорили напрямки співпраці між Україною та НАТО у найближчі роки.
«Мова йде про амбіції щодо ПДЧ, про щорічні національні програми, на двосторонньому рівні - розвиток співпраці з підвищення безпеки на усіх напрямках, починаючи від кібербезпеки і завершуючи збільшенням потужності оборонної зброї України», - зазначив президент.
Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/10448532-poroshenko-obgovoriv-iz-gensekom-nato-ambiciji-ukrajini-otrimati-plan-diy-shchodo-chlenstva.html

Немає коментарів:

Дописати коментар