Сторінкифуерг

середу, 24 квітня 2019 р.

ЄС закликає Facebook, Google і Twitter робити більше для боротьби з фейковими акаунтами


Європейський союз цінує зусилля Facebook, Google і Twitter у боротьбі з дезінформацією, але закликає соцмережі робити більше для вилучення фейкових облікових записів.
Відповідно до Кодексу поведінки ЄС, три компанії регулярно повідомляють про свої зусилля з припинення втручання у вибори. Facebook, наприклад, раніше критикували за те, що він є інструментом іноземного втручання у вибори.

"Ми високо оцінюємо зусилля Facebook, Google і Twitter щодо підвищення прозорості напередодні європейських виборів. Однак необхідні подальші технічні удосконалення, а також обмін методологією та даними щодо фейкових облікових записів" - йдеться у заяві.
"Це дало б змогу незалежним експертам і розслідувачам здійснювати неупереджену оцінку. Єврокомісія шкодує, що Google і Twitter ще не повідомили про подальші заходи щодо забезпечення прозорості тематичної реклами з проблем, які перебувають у центрі передвиборчих дебатів", - повідомили у Єврокомісії.
Вибори до Європарламенту відбудуться 23-26 травня. Опитування свідчать, що націоналісти і популісти можуть отримати на них істотні здобутки, однак традиційні партії, хоч і втратять місця, все ж збережуть більшість.

Немає коментарів:

Дописати коментар