Сторінкифуерг

понеділок, 8 квітня 2019 р.

Мей: Британія може взагалі не вийти з Євросоюзу


Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей вважає, що Brexit може не відбутися, якщо парламенту і уряду в Лондоні не вдасться досягти компромісу щодо угоди з Брюсселем.
Заяву політика поширила прес-служба офісу Мей.

"Оскільки парламент чітко дав зрозуміти, що він проти виходу з ЄС без угоди, тепер у нас серйозний вибір: вийти з Євросоюзу без договору або не виходити з нього зовсім".
При цьому глава британського уряду підкреслила, що залишається на своїй позиції: "Ми повинні домогтися Brexit, і для цього нам треба узгодити умови договору".
Чим довше триватиме боротьба за більшість у парламенті, тим вищий ризик, що Сполучене Королівство так і не вийде з ЄС, наголосила Мей: "А це означатиме, що Brexit, за який проголосував британський народ, пройде у нас крізь пальці, як вода. Я це не схвалюю".
За словами політика, вона збирається відправитися до Брюсселя, щоб просити про відстрочку Brexit.
Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей направила в ЄС запит про продовження відстрочки Brexit до 30 червня. Згідно з пропозицією Мей, якщо британські парламентарії вчасно узгодять угоду про Brexit, Британія може вийти з ЄС до виборів у Європарламент 23 травня.
На сьогодні, згідно з домовленостями з Євросоюзом, Велика Британія має залишити ЄС 12 квітня. Причому, відбудеться "жорсткий" Brexit, якщо парламент не схвалить відповідну угоду.
Екстрений саміт ЄС, на якому обговорюватиметься питання Brexit, відбудеться 10 квітня.

Немає коментарів:

Дописати коментар