Сторінкифуерг

пʼятницю, 23 серпня 2019 р.

При кожному галузевому комітеті Ради мали б створити підкомітет з питань євроінтеграції, - Ігор Когут


Сім людей для комітету з питань європейської інтеграції - це замало, бо він займається величезним пластом роботи. Також у кожному галузевому комітеті Ради варто було б створити такий підкомітет.
Таку думку в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Чудова четвірка» на телеканалі ZIK висловив політичний експерт Ігор Когут.

Пан Когут вважає, що комітет з європейської інтеграції є дуже важливим і в кожній країні, яка претендувала на вступ до ЄС, він був.
«Він опікувався адаптацією законодавства, а це дуже величезний пласт роботи, а у нашому конкретному випадку це законодавче забезпечення виконання нашої частини угоди про асоціацію. Це наближення українського законодавства до директив ЄС і узгодження нашої законодавчої і виконавчої діяльності до всіх політичних процесів ЄС. Тому сім людей, які у ньому будуть, очевидно, є замало», – зазначив політичний експерт.
Зокрема, за його словами, можливо, буде стояти питання, щоб у кожному галузевому комітеті був чи то доповідач, чи то підкомітет з питань європейської інтеграції. 
«Насправді євроінтеграція це не дипломатична робота, а галузева і яка спрямована в переважній більшості на внутрішні реформи у відповідності до норм права, стандартів, певних квот, які існують у ЄС. Це питання кожного окремого комітету, який сьогодні створюється у парламенті», – переконаний Когут.
Нагадаємо, що під час підготовчого засідання до початку роботи Верховної Ради дев'ятого скликання було висунуто пропозицію щодо того, що у парламентський комітет з питань євроінтеграції має входити всього семеро членів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар