Сторінкифуерг

понеділок, 31 серпня 2020 р.

Прем’єр-міністр представив бізнесу п’ять пріоритетних євроінтеграційних кроків Уряду


Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про 5 великих євроінтеграційних кроків та реформ Уряду, які допоможуть впровадити найкращі європейські практики в Україні. 
Про це повідомляє Урядовий портал.

Це відбулося 27 серпня під час онлайн-зустрічі Прем’єр-міністра з представниками Європейської бізнес асоціації. Зокрема, Денис Шмигаль розповів про державні програми підтримки бізнесу, які вже діють та над якими наразі працює Уряд. Він також закликав членів ЄБА долучитися до розроблення Національної економічної стратегії 2030.
«Ми зараз активно обговорюємо з нашими європейськими партнерами питання «промислового безвізу» України з Європейським Союзом. Це має значно спростити доступ українських товарів на ринок ЄС. Також ведемо переговори щодо підписання угоди про спільний авіаційний простір. На нашу думку, ця угода може стати вагомим рушієм для відновлення авіаційного сектору, який суттєво постраждав від коронакризи в усьому світі», – зазначив Денис Шмигаль.
Третій крок, за словами очільника Уряду, має стати приєднання України до європейської енергетичної мережі ENTSO-E, яка б дала змогу створити повноцінну конкуренцію на ринку електроенергії, посприяти справедливій ціні та підвищити безпеку самих мереж.
«Важливим блоком у контексті євроінтеграції України також є реформа митниці. Ми чітко розуміємо, що митниця може бути реформована не через окремі персоналії, а лише через створення там європейських правил. Зокрема, це євроінтеграційні проекти з об’єднання баз митної вартості з ЄС, створення ризикоорієнтованих систем та «зелених коридорів» на митниці для чесного бізнесу», – зауважив Денис Шмигаль.
П’ятим кроком Прем’єр-міністр назвав імплементацію ініціативи щодо інтеграції внутрішнього водного транспорту в Україні у систему європейського водного транспорту, що сприятиме значному розвитку логістики та підсилення українського експорту.


Немає коментарів:

Дописати коментар