Сторінкифуерг

четвер, 13 серпня 2020 р.

Євросоюз скликає позачергову зустріч глав МЗС через Білорусь


Представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель ініціює позачергову зустріч міністрів МЗС країн-членів блоку через ситуацію у Білорусі.
Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттер.

«Я скликатиму позачергову зустріч на рівні міністрів МЗС на цю п’ятницю після обіду», - написав він.
За словами Борреля, на зустрічі обговорюватимуться нагальні питання, пов'язані з ситуацією у Східному Середземномор'ї, президентськими виборами у Білорусі та останніми подіями у Лівані.
Раніше у понеділок прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький звернувся до президентів Європейської ради і Єврокомісії з проханням скликати надзвичайний саміт щодо ситуації в Білорусі.
Як повідомляв Укрінформ, у Мінську та інших містах Білорусі третю добу тривають протести проти офіційно оголошених результатів президентських виборів. Численні демонстрації почалися в Білорусі ввечері в день голосування, 9 серпня, і повторилися 10 серпня, їх жорстоко розганяли силовики. Для розгону мирних мітингів силовики застосували водомети, гумові кулі і сльозогінний газ.
Всього в країні за 9 і 10 серпня затримали понад п'ять тисяч осіб. За офіційними даними, в лікарні доставили понад 200 постраждалих. Їхня точна кількість невідома.

Немає коментарів:

Дописати коментар