Сторінкифуерг

середу, 23 грудня 2020 р.

Франція послаблює обмеження щодо Великобританії

За наявності негативного тесту на COVID-19 французи та громадяни ЄС зможуть в'їжджати з Великобританії до Франції, повідомили в Парижі. Раніше обмеження запровадили через мутований коронавірус.
    Влада Франції послаблює запровадженні раніше через виявлення мутованого коронавірусу обмеження щодо Великобританії. Про це у вівторок, 22 грудня, повідомив французький міністр транспорту Жан-Батіст Джеббарі у соцмережі Twitter.
       За словами французького урядовця, вже з опівночі 23 грудня французи і громадяни ЄС зможуть в'їжджати з території Великобританії до Франції за наявності негативного тесту на COVID-19.
          Тим часом в офісі прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона повідомили, що аналогічні правила мають застосовуватися до всіх осіб, які мають постійне місце проживання у Франції.
    Крім того, Джеббарі заявив в ефірі телеканалу BFM Television, що протягом вечора буде окремо оголошено про рішення щодо ситуації з водіями вантажівок, котрі застрягли в південній частині Великобританії. А його британський колега Грант Шеппс повідомив, що водії матимуть можливість уже з середи отримати тести на наявність коронавірусу, щоб повернутися до Франції, передає інформагенція Reuters.
         Нагадаємо, раніше влада Франції, побоюючись поширення мутованого і, можливо, більш заразного штаму коронавірусу у Великобританії, закрила свої кордони для людей та товарів з Великобританії. Багато водіїв вантажівок, які вирушили на континент, опинилися заблокованими в Південній Англії.
        За даними інформагенції dpa, натепер у британському порту Дувр та його околицях перебувають тисячі вантажівок. Ситуація настільки драматична, що довелося розмістити майже 2,2 тисячі вантажівок та комерційний автотранспортних засобів на розташованому неподалік виведеному з експлуатації аеропорту. Ще кількасот вантажівок розмістили на автомагістралі М20, що з'єднує Дувр з Лондоном.
  Нагадаємо, раніше цього дня Єврокомісія рекомендувала країнам-членам ЄС послабити запровадженні щодо Великобританії протиепідемічні обмеження.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар