Сторінкифуерг

четвер, 24 грудня 2020 р.

Україна збирається подати заявку на головування в Дунайській стратегії у 2022 році

 

У 2022 році Україна може взяти на себе головування у Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону. Наразі за ініціативи Мінрегіону готується проєкт урядового рішення щодо подання заявки.
     Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.
         «Головування відкриває нові перспективи і можливості для поліпшення співпраці між країнами-учасниками Стратегії та є можливістю для України, як країни-не члена ЄС, підвищити міжнародний авторитет та зміцнити позитивний міжнародний імідж країни», — зазначає Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
    Така відповідальна місія передбачає комплекс завдань та зобов’язань для Уряду. Відтак, рішення потребуватиме злагодженої роботи усіх центральних та місцевих органів влади, що входять до складу Координаційного центру.
    Довідково: 
Дунайська стратегія була затверджена Радою ЄС 24 червня 2011 року. На сьогодні вона має 14 країн-учасниць — Німеччина, Австрія, Словаччина, Чехія, Угорщина, Словенія, Румунія, Хорватія, Болгарія, Сербія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Молдова та Україна. Стратегія передбачає співпрацю за 11-ма пріоритетними напрямками, зокрема, розвиток транспортної інфраструктури, охорона навколишнього середовища, підвищення рівня добробуту населення, економічний розвиток регіону, зміцнення безпеки.
  Щорічно в Стратегії за результатами голосування Національних координаторів серед країн-учасниць обирається країна, яка бере на себе головування у відповідному році. Нині в Стратегії головує Словацька Республіка.

Немає коментарів:

Дописати коментар