Сторінкифуерг

вівторок, 19 січня 2021 р.

Лукашенко назвав санкційний тиск з боку ЄС "суто політичними речами"

    За словами білоруського лідера, клином світ на Євросоюзі не зійшовся.
    Олександр Лукашенко заявив, що проти Білорусі розпочався третій або четвертий етап "удушення економіки", назвавши санкційний тиск з боку ЄС "суто політичними речами".
    Він вважає, що Білорусі необхідно навчитися протистояти санкціям з боку Європейського Союзу, повідомляє у п'ятницю, 15 січня, БелТА.    "Немає причин, ми не заслужили того, щоб проти нас вводили санкції. Нас душили і будуть душити. Ми повинні навчитися протистояти цьому. Це вже, напевно, третій або четвертий етап у задушенні економіки і нашої державності. Треба дивитися на світ ширше. Клином світ на Євросоюзі не зійшовся", — заявив Лукашенко, додавши, що необхідно працювати з усіма — і європейцями, й американцями, тому, що "ніхто не хоче обвалу в Білорусі".
    Як повідомлялося, у середині грудня 2020 року Євросоюз затвердив третій пакет санкцій проти Білорусі. Санкції спрямовані проти режиму Олександра Лукашенка. Зокрема, до "чорного списку" ЄС потрапили сім білоруських компаній.
    В Білорусі від 9 серпня тривають масові акції протесту незгодних з підсумками виборів президента, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Він обіймає президентську посаду останні 26 років. Силовики неодноразово жорстко придушували виступи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар