Сторінкифуерг

четвер, 28 січня 2021 р.

Україна та ЄС співпрацюватимуть задля взаємного визнання електронних довірчих послуг

 

У 2019 році Міністерство цифрової трансформації України надіслало запит до Євросоюзу про укладення двосторонньої угоди про взаємне визнання електронних довірчих послуг. Наразі є робочий  план, над втіленням якого працюватимуть протягом наступних двох років.
          Про це повідомляє прес-офіс Мінцифри.             «Взаємне визнання електронних довірчих послуг між Україною та ЄС розширить можливості громадян та бізнесу. Саме тому команда Мінцифри працює над тим, щоб ключові компоненти української системи електронних довірчих послуг були сумісні з відповідними компонентами системи ЄС. Це дозволить забезпечити українців доступними електронними довірчими послугами» - зазначила Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації.
         Зазначається, що для Євросоюзу та України це передбачає можливість здійснювати транскордонні транзакції з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) з власного комп'ютера чи смартфона без зайвих зусиль та витрат.
             Громадяни зможуть отримувати публічні послуги онлайн у країнах-членах ЄС за допомогою українського КЕП.
        Підприємці зможуть укладати онлайн-контракти за допомогою власних кваліфікованих електронних підписів та перевіряти електронні підписи, створені іноземцями.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар