Сторінкифуерг

суботу, 16 січня 2021 р.

Єврокомісія вважає "гарною ідеєю" створення сертифікату вакцинації для ЄС

    Європейська комісія вважає "гарною ідеєю" створення єдиного сертифікату вакцинації від коронавірусу для Європейського союзу. Однак це питання ще належить обговорити з країнами-учасницями ЄС.
    Про це на брифінгу в Брюсселі заявила речниця Єврокомісії Дана Спінант, передає Swiss Info.    "Президент (Єврокомісії - ред.) вважає, що було б непогано почати обговорення (цього питання - ред.) для досягнення рішення, яке полегшить життя європейським громадянам, та вважає, що ідея документу, визнаного на європейському рівні, є гарною ідеєю", - сказала вона.
    Як додала Спінант, виконавчий комітет ще планує обговорити політичні питання щодо створення сертифікату з країнами-учасницями на відеоконференції в наступний четвер.
    Нагадаємо, створити єдиний для ЄС сертифікат вакцинації запропонував прем'єр-міністр Греції. Він пояснював, що такий сертифікат спростить пересування європейців між країнами-учасницями ЄС.
    Додамо, в Міністерстві охорони здоров'я України заявляли, що українці будуть отримувати паспорти вакцинації так само, як і громадяни ЄС.

Немає коментарів:

Дописати коментар