Сторінкифуерг

пʼятницю, 21 травня 2021 р.

Відеоконференція до Дня Європи в Україні

19 травня 2021 р. в рамках відзначення Дня Європи в Україні керівник та координатор центру європейської інформації «Буковина – Європа» Марія Довгань та Марина Ріга взяли участь у міжрегіональній відеоконференції «Європейський досвід збереження та промоції культурних пам'яток: можливості для застосування в Україні».
         Значення культурної спадщини - не лише в збереженні ідентичності та історії. Культурне надбання має універсальну цінність, будучи важливим вираженням культурного різноманіття, тому зберегти і передавати його майбутнім поколінням вкрай важливо. Саме про це в розрізі застосування європейського досвіду й говорили впродовж заходу.
    У міжрегіональній відеоконференції взяли участь представники Львова, Херсона, Чернівців та Чернігова.
         Головний спеціаліст відділу туризму та промоції міста управління культури та туризму Чернігівської міської ради, кандидат історичних наук Олександр Бондар виступив з темою «Досвід реконструкції дерев’яної архітектури в Німеччині та Україні».
     Наталія Шальнова, експерт Українського культурного фонду, екскурсовод, керуюча  лабораторією перспективного досвіду з вивчення краєзнавства для шкільних бібліотек міста Херсона розповіла про те, як  у Херсоні відновлюють традиції чумаків  та відроджують унікальну Ікону на рибі.
      «Про це розкажуть Народні доми. Етнічна мозаїка Чернівців» - тема доповіді координатора ЦЄІ «Буковина – Європа» Ріги Марини.
    Керівник Чернігівського обласного туристичного інформаційного центру Коржинська Тетяна: «Промоція пам’яток історії та культури в контексті розвитку туристичного потенціалу Чернігівської області».
         Грудень Тетяна, провідний бібліотекар Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки, консультант Центру європейської інформації поділилася досвідом діяльності бюро спадщини  зі збереження пам’яток Львова.
        З коментарями виступили представники Сіверського інституту регіональних досліджень, Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, Центрів європейської інформації, представники громадських організацій, екскурсоводи, науковці.
         Модератор конференції – помічник керівника проєктів Сіверського інституту регіональних досліджень, кандидат історичних наук Дмитро Казіміров (Чернігів).
         Технічне забезпечення – Галина Добровольська, завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів ЧОУНБ ім. М. Івасюка.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар