Сторінкифуерг

пʼятницю, 7 травня 2021 р.

Євросоюз і Велика Британія домовилися про створення дипмісії ЄС в країні

Європейський Союз та Велика Британія домовились про створення дипломатичної місії ЄС у Сполученому Королівстві. Голова Європарламенту Жозеп Боррель подякував представникам "Великої сімки" за організацію переговорів.
          Джерело:
          Європейська служба зовнішніх справ       Представництво ЄС у Великій Британії матиме привілеї та імунітет, які необхідні для ефективної роботи. Водночас посол Євросоюзу отримає відповідний главам місій держав статус, включаючи угоду та вручення вірчих грамот керівнику країни.
       Реакція сторін на домовленість
     Як зазначено у релізі, сторони ЄС та Сполученого Королівства раді, що досягли домовленостей. Там висловили сподівання на швидке просування вперед та спільне розв'язання глобальних викликів.
      Водночас Жозеп Боррель у своєму твітері подякував главам МЗС "Великої сімки" за продуктивну й добре організовану дводенну зустріч.
       ДО ТЕМИ
       Вперше з початку пандемії Велика Британія приймає міністрів G7
       Саміт "Великої сімки": останні новини
   У Великій Британії відбулась перша від початку пандемії COVID-19 зустріч міністрів закордонних справ країн "Великої сімки".
     Дипломати обговорили Міністри G7 у Лондоні обговорили стримування дій Росії: підсумки зустрічі нарощення російських сил біля кордону з Україною та висловили занепокоєння через такі дії. Також вони звернули увагу на ситуацію у Білорусі та попросили Північну Корею уникати провокацій.
     Делегація Індії покинула саміт "Великої сімки" через зараження COVID-19.

Немає коментарів:

Дописати коментар