Сторінкифуерг

середу, 20 квітня 2022 р.

ЄС виділив додаткові 50 млн євро на гуманітарну допомогу Україні

 ЄС виділив додаткові 50 млн євро фінансування на підтримку гуманітарних потреб українців, які постраждали від війни росії проти України. З цієї суми 45 млн євро передбачені на гуманітарні проєкти в Україні та 5 млн євро в Молдові, яка приймає українців, які втікають від війни. Це фінансування є частиною пакету підтримки в розмірі 1 млрд євро, який Єврокомісія пообіцяла виділити під час заходу «Stand Up For Ukraine» минулого тижня.
         Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні.

     «З цими додатковими 50 мільйонами євро ЄС продовжує швидко надавати гуманітарне фінансування своїм партнерам з метою подальшого розширення допомоги. Це допоможе людям у важкодоступних районах, які позбавлені доступу до медичних послуг, води та електроенергії, а також тим, хто змушений тікати й залишити все позаду. Україно, ми з тобою», – заявив Комісар з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич.
      Додаткова допомога буде спрямована на забезпечення найбільш нагальних гуманітарних потреб українців, а саме – надання невідкладної медичної допомоги, доступу до безпечної питної води та гігієни, притулку та захисту, грошової допомоги та підтримки постраждалих від гендерно зумовленого насильства.
Таким чином загальний обсяг гуманітарної допомоги ЄС у відповідь на війну досяг 143 млн євро. 
         Довідково
       Ці кошти є доповненням до 93 млн євро на потреби гуманітарної допомоги для громадян України, виділеної ЄК починаючи з 28 лютого 2022 року, з яких 85 млн євро для України та 8 млн євро для Молдови.
      Європейська комісія також координує свою найбільшу в історії операцію з цивільного захисту для допомоги постраждалим людям як в Україні, так і в сусідніх країнах. На сьогодні в Україну було доставлено понад 19 000 т допомоги з логістичних центрів ЄС у Польщі, Словаччині та Румунії. Допомога, яка координується через Механізм цивільного захисту ЄС, включає такі основні предмети, як ліки, продукти харчування, електрогенератори та обладнання для притулків.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар