Сторінкифуерг

пʼятницю, 22 квітня 2022 р.

Прем'єр Іспанії пообіцяв Україні підтримку на шляху до членства в ЄС

 Іспанія позитивно ставиться до розширення Європейського Союзу і готова підтримувати Україну на шляху трансформацій заради членства у євроспільноті.
Про це заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес на брифінгу після спільної з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

           Глава іспанського уряду зазначив, що Іспанія не була серед країн-засновниць ЄС, і сама приєдналася до євроспільноти у 80-х роках 20 століття.
          «Це означає, що ми завжди за розширення, ми позитивно ставимося до нових членів, які приєднуються до нас у Європейському Союзі. Це спільний проєкт – така наша філософія», - сказав Санчес.
        Водночас він зауважив, що вступ країни до ЄС – це процес перетворення, адаптації і трансформації.
       «Я сказав Президенту Зеленському, що ми завжди будемо підтримувати Україну на цьому шляху, і результат цього процесу перетворень буде саме таким, як ви очікуєте. Я впевнений у цьому», - зазначив прем’єр-міністр Іспанії.
        Як повідомлялося, 18 квітня Президент України Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену анкету-опитувальник для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.
         Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина того дня зазначила, що наступний етап - це заповнення другої частини опитувальника, яку Україна вже отримала. Вона запевнила, що урядова команда докладе всіх зусиль для якнайшвидшого заповнення і цієї частини, що охоплює оцінку відповідності українського законодавства актам права ЄС.
             Президент Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.
             10 березня у Версалі (Франція) відбувся саміт лідерів ЄС, на якому вони визнали європейські прагнення та європейський вибір України і запропонували Єврокомісії надати свої висновки щодо заявки України на членство в ЄС.

Немає коментарів:

Дописати коментар