Сторінкифуерг

середа, 27 вересня 2023 р.

Міністри закордонних справ країн ЄС зустрінуться в Києві на початку жовтня, – ANSA

                Міністри МЗС країн ЄС проведуть зустріч в Києві 
              Наступну зустріч очільників МЗС країн Євросоюзу найімовірніше проведуть в Києві на початку жовтня. Політики хочуть підбити підсумки деяких критичних питань, зокрема щодо військової допомоги Україні та посилення санкцій проти Росії.

                        Джерело:
                    Про те, що зустріч відбудеться в Києві і конкретно на початку наступного місяця італійське видання повідомляє з посиланням на три різних джерела.
                        Мета зустрічі
                    Зазначається, що ціллю зустрічі міністрів є демонстрація підтримки ЄС на критичному для України етапі у період повномасштабної війни, а також продовження шляху політичної інтеграції.
                      Також на зустрічі планують підбити підсумки деяких критичних питань: щодо збільшення військової допомоги та подальшого посилення санкцій, зокрема щодо їхнього обходу Росією у високотехнологічному секторі.
                Зауважте. В лютому 2023 року в у Києві пройшов саміт Україна – ЄС. Водночас відбулось перше в історії спільне виїзне засідання європейських комісарів та українського уряду.
                    До слова, 20 вересня в Раді Безпеки ООН відбудуться відкриті дебати щодо України за участю глав держав та урядів. У рамках відкриття чергової сесії Генасамблеї ООН у другій половині вересня відбудеться зустріч друзів України на рівні міністрів закордонних справ щодо притягнення Росії до відповідальності за агресію проти України.

Немає коментарів:

Дописати коментар