Сторінкифуерг

середа, 27 вересня 2023 р.

Клімкін прогнозує, що Україна вступить в НАТО раніше, ніж у ЄС, але «не завтра»

    Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін прогнозує, що Україна стане членом НАТО раніше, ніж доєднається до Європейського Союзу, але це буде «не завтра».
        Таку думку дипломат висловив у програмі «Укрінформ: Вечірній стрім».

                «У нас нормальні перспективи – ми будемо членом НАТО. Я думаю, що раніше, ніж членом ЄС, але не завтра», - сказав Клімкін.
            Він зауважив, що в України «непрості перспективи» щодо отримання запрошення до НАТО на Вашингтонському саміті Альянсу.
                «Я скоріше по Вашингтонському саміту песимістичний, хоча зараз там борються різні точки зору, в тому числі всередині адміністрації США. Але абсолютно вірю, що у найближчі роки ми отримаємо (членство в) НАТО», - заявив ексміністр.
За його словами, ніяких інших безпекових варіантів для України та розумних рішень стосовно військових зобов’язань партнерів не існує.
                 Коментуючи суб’єктність України у світовій дипломатії, Клімкін, зауважив, що вона має свою специфіку.
                      «Ми, звичайно, не визначаємо світові події, і те, що буде навколо нас, ми будемо спільно визначати з ключовими гравцями. Але без нас це вже не буде, і в цьому є наша суб’єктність. Мені здається, що одним з дуже важливих висновків, які зробив Захід, є те, що українцям «надягнути на голову» все що завгодно неможливо», - акцентував він.
                    Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Нью-Йорку під час виступу з публічною лекцією в аналітичному центрі Council on Foreign Relations заявив, що вступ України в НАТО після завершення війни стане гарантією тривалого та стійкого миру, щоб ця історія з нападом Росії не повторилася знову.

Немає коментарів:

Дописати коментар