Сторінкифуерг

четвер, 22 лютого 2024 р.

Шмигаль закликав політиків звернути увагу на зростання імпорту російського зерна в Європу

     Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав європейських, зокрема польських, політиків звернути увагу на зростання імпорту російської сільськогосподарської продукції до Європейського союзу.
                    Про це він сказав на пресконференції у Японії, передає кореспондентка Суспільного.

            За словами прем'єра Україна "дуже швидко рухається" в напрямку європейської інтеграції.
                 "Це наш екзистенційний вибір — бути частиною Європейського Союзу, бути частиною НАТО, бути частиною ОЕСР. Ми дуже швидко рухаємося до Європейського Союзу. І зараз ми знаходимося на стадії переговорів про наше членство. Це останній крок перед самим членством. І під час цих переговорів ми будемо вести переговори і домовлятися про всі економічні, торговельні та інші питання", — сказав Шмигаль.
            Він зазначив, що на тлі протестів європейських і особливо польських фермерів, звертав увагу польської влади на імпорт зерна чи сільськогосподарської продукції з Росії до ЄС.
                "Це все ще великі обсяги, і вони продовжують зростати. Тому я підкреслюю і закликаю європейських і польських політиків звернути увагу на зростання російського імпорту до Європейського Союзу сільськогосподарської та зернової продукції, а також з третіх країн", — сказав прем'єр.

Немає коментарів:

Дописати коментар