Сторінкифуерг

вівторок, 19 червня 2018 р.

Порошенко закликав Європу не надавати притулку чиновникам та олігархам-утікачам з України

Президент України Петро Порошенко закликав європейських партнерів відіграти роль у забезпеченні високого рівня перевірки потоків капіталу з України та не надавати притулку чиновникам та олігархам, які прагнуть ухилитися від українського правосуддя.
Про це він написав у статті під назвою «Моя мета – перемогти корупцію в Україні», присвяченій ухваленню парламентом закону про створення Вищого антикорупційного суду, для впливого американського видання The Washington Post, – передає Укрінформ.

«Після запуску суд розпочне свою роботу, допомагаючи закрити всі наявні корупційні схеми, які залишилися в Україні, і притягуючи винних осіб до відповідальності, – зазначає Порошенко. – Однак система не буде повністю ефективною, якщо й наші європейські партнери не відіграватимуть свою роль у забезпеченні високого рівня перевірки потоків капіталу з України та не припинять надавати притулок чиновникам і олігархам, які прагнуть ухилитися від правосуддя в українських судах».
За словами Президента, українська боротьба з корупцією також має своїх внутрішніх ворогів – «від популістів до корисливих інтересів зацікавлених груп».
«Як і їхні союзники в деяких країнах Європи, популісти України голосно використовують риторику боротьби з корупцією, не будучи зацікавленими у вирішенні цієї проблеми. Вони є членами колишньої Партії регіонів Віктора Януковича та антиреформістських олігархів. Зрештою, олігархи, які живуть в розкішному засланні в Західній Європі, першими зможуть стикнутися з антикорупційним судом», – зауважує Порошенко.
Втім, на його переконання, прийняття закону про антикорупційний суд – «це прорив і зміна правил гри». Наступним завданням глава держави вбачає якнайшвидше забезпечення функціонування антикорупційного суду, коли зарубіжні експерти будуть здійснювати нагляд за відкритим і прозорим відбором професійних суддів, а кандидати пройдуть ретельну перевірку.
«Так, ми маємо ще багато роботи попереду, але, прийнявши цей закон, ми продемонстрували, що назад шляху не буде, будуть лише наші спільні і злагоджені зусилля аби стати мирним, безпечним, вільним від корупції союзником ЄС та НАТО у сильнішій та об’єднаній Європі», – підсумував Президент України.


Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/06/18/poroshenko_zaklykav_yevropu_ne_nadavaty_prytulku_chynovnykam_ta_1348607

Немає коментарів:

Дописати коментар