Сторінкифуерг

суботу, 2 червня 2018 р.

У Вінниці Посол Норвегії в Україні відкрив україно-норвезький центр

У перший день літа Вінниччину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегії в Україні Уле Терʼє Хорпестад. Дипломат зустрівся з керівництвом міста та області, а потім взяв участь у відкритті Міжнародного центру інжинірингу, який започаткували на базі Вінницького національного технічного університету, повідомляє прес-центр вишу. Мета новоствореного центру полягає у зміцненні і розвитку дружніх відносин між Україною і Норвегією, ознайомленні студентів, викладачів та вінничан з історією, культурою, освітою та економікою норвезького народу, а також у налагодженні співпраці з університетами Королівства у сферах інформаційних технологій та енергоефективності.

 «Співпраця нашого університету з Норвегією розпочалася з проекту «Україна – Норвегія», який передбачає професійну перепідготовку та соціальну адаптацію військовослужбовців звільнених у запас, – каже ректор технічного університету Володимир Грабко – Реалізація цього проекту триває вже другий рік поспіль, а фінансується Королівством Норвегія. Нині ми відкриваємо україно-норвезький центр, який стане містком між нашими країнами щодо культурного обміну та співробітництва вишів двох країн».
«Центр буде важливою віхою у розвитку відносин України і Норвегії в усіх аспектах, зокрема і щодо соціальної адаптації колишніх військовослужбовців, – підкреслив пан Посол. – Наша країна працює у цьому напрямку вже 15 років і має гарні напрацювання. Новий закладу наскільки мені сподобався, що я почуваюся тут ніби вдома – гарні фото природних пам’яток моєї країни та історичних місць. Наступного свого візиту до вашого університету обіцяю прочитати лекцію про Норвегію та про історію україно-норвезьких відносин».
Уле Терʼє Хорпестад подарував щойно відкритому центру книги про свою країну. А надвечір долучився до вручення дипломів і сертифікатів випускникам курсів – військовослужбовцям запасу, учасникам АТО і членам їхніх сімей, які навчалися у виші на тримісячних вечірніх безкоштовних курсах в рамках проекту «Україна – Норвегія».

Немає коментарів:

Дописати коментар