Сторінкифуерг

понеділок, 18 червня 2018 р.

Меркель отримала додатковий час для досягнення домовленостей з ЄС

Міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеєгофер заявив, що він готовий дати Ангелі Меркель час для досягнення домовленостей з ЄС щодо шукачів притулку.
У той час як канцлер Німеччини у неділю зустрілася з лідерами її Християнсько-Демократичного Союзу (ХДС), намагаючись уникнути краху своєї адміністрації, Зеєгофер завершив переговори зі своїм Християнським Соціальним Союзом (ХСС), заявивши, що він не має наміру знищити Меркель, – інформує видання The Guardian.

Зеєгофер хоче, щоб поліція, розміщена на кордонах, повертала біженців та мігрантів, які прибувають з інших країн ЄС, проте дав зрозуміти, що він дасть Меркель час, щоб досягнути угоди про міграцію з партнерами ЄС.
«Ніхто у ХСС не зацікавлений у тому, щоб повалити канцлера або ж вийти з коаліції», – сказав Зеєгофер виданню Bild am Sonntag, додавши, що не хоче, щоб питання біженців стало загрозою коаліційному уряду, якому менше як 100 днів.
Зеєгофер зазначив, що його партія прагне знайти спосіб, щоб обмежити кількість шукачів притулку, які прибули до Німеччини.
Welt am Sonntag процитувало його скептичне висловлювання щодо майбутнього альянсу ХДС / ХСС: «Я вже не можу працювати з цією жінкою».
Розбіжності у поглядах між Меркель та Зеєгофером полягають у тому, чи дозволити тим, хто вже зареєструвався в іншій країні ЄС, в’їзд до Німеччини. Зеєгофер вважає, що ці мігранти повинні затримуватися на німецькому кордоні, тоді як Меркель дотримується думки, що це може відбуватися лише за згодою відповідних держав-членів ЄС.
Меркель дуже добре усвідомлює крихкість європейської єдності, яка була піддана нелегкому випробуванню кризою біженців. Вона боїться ситуації, у якій людей будуть відправляти з країни до країни, а такі країни як Греція та Італія продовжуватимуть нести тягар кризи.
За повідомленнями, Меркель планує сконтактувати з усіма колегами з ЄС протягом найближчих кількох днів, сподіваючись досягти низки двосторонніх домовленостей, випередивши вирішальний саміт ЄС, що відбудеться наприкінці червня, на якому вона сподівається домовитися про вирішення цієї безвихідної ситуації. Представник Меркель спростував повідомлення про те, що перед переговорами вона планує провести спеціальний кризовий саміт. Такий крок може відбутися лише тоді, коли його організує Європейська комісія, зазначив він.
На вихідних ХСС робили усе можливе, щоб мінімізувати шкоду, завдану консервативному альянсу, на тлі зростаючих повідомлень про те, що німецький уряд може розпастися.
У жовтні ХСС чекають вирішальні вибори у Баварії, і жорсткість їхньої позицій була потрактована як виборча тактика.
Йоахім Геррман, міністр внутрішніх справ Баварії, наполягає на тому, що ХСС не має наміру дестабілізувати ХДС. «Ми не прагнемо створити конфлікт всередині союзу», – сказав він Frankfurter Allgemeine. «Проте громадяни чекають від міністра внутрішніх справ дій». Він додав, що його партія не прагне припинити свій десятирічний союз з ХДС, незважаючи на поширені повідомлення про протилежне.
Зеєгофер був розкритикований політиками всіх політичних спектрів через те, що, як видавалося, шукав можливості піти на серйозну конфронтацію з Меркель, погрожуючи розмістити поліцію на кордоні, навіть якщо вона відхилить його план. Проте, пішовши йому назустріч, Меркель скомпрометувала б свою владу.
На тлі широко поширених закликів до того, щоб Меркель дала відсіч Зеєгоферу, особливо, якщо вона хоче зберегти свій авторитет, Ян Корте з ультралівої партії Лівих, заявив: «Цього Рембо у ледергозе слід зупинити».


Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/06/18/merkel_otrymala_dodatkovyy_chas_dlya_dosyagnennya_domovlenostey_z_yes_1347923

Немає коментарів:

Дописати коментар