Сторінкифуерг

середу, 4 липня 2018 р.

Італія надасть Лівії 12 кораблів для боротьби з нелегальною міграцією в ЄС

Влада Італії надасть Лівії 12 кораблів в якості допомоги для боротьби з нелегальною міграцією в Європу, наводить у вівторок агентство "Ассошіейтед Прес" (АП) слова прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте, передає Інтерфакс-Україна.

Прем'єр зазначив, що для "зміцнення патрулювання лівійського узбережжя" до числа цих кораблів включені 10 сторожових катерів.
За даними АП, Італія також допоможе в підготовці співробітників лівійської берегової охорони.
Італія раніше виявилася в епіцентрі міграційного кризи в Європі, оскільки велика частина нелегалів з Північної Африки прибуває до італійських берегів.
АП нагадує, що за останній час у берегів Лівії перевернулося відразу кілька човнів з нелегалами, що прямували до Європи. Сотні іммігрантів, включаючи дітей, досі вважаються зниклими безвісти, додає агентство.
Нагадаємо, ультраправий уряд Італії дав розпорядження гуманітарним кораблям не надавати у Середземному морі допомогу кораблям із мігрантами та біженцями на борту.
Раніше повідомлялося, що у Середземному морі врятували більше 200 мігрантів, яких не пустили в Італію та Мальту.
Відомо, що Італія пропонувала Лівії інвестиції у 40 млн. євро, щоб інвестувати в школи та лікарні в обмін на те, що Тріполі докладе зусиль для стримування потоку мігрантів, які перетинають Середземне море.

Італія також запропонувала створити центри для мігрантів в Африці, щоб зупинити приплив шукачів притулку до країн Західної Європи.

Немає коментарів:

Дописати коментар