Сторінкифуерг

понеділок, 23 липня 2018 р.

Ризик Brexit без угоди реальний, якщо ЄС не змінить підхід - британський міністр

Без зміни підходу до переговорів про Brexit з боку ЄС існує "дуже реальна небезпека того, що вихід Великої Британії відбудеться без підписання угоди".

Про це заявив британський міністр з питань Brexit Джеремі Хант під час візиту до Берліна, повідомляє ВВС.

За словами Ханта, багато в ЄС вважає, що їм просто потрібно "почекати досить довго, і Британія здасться", але "цього не відбудеться".
Міністр зазначив, що сценарій "без угоди" буде складним, але Британія все одно буде "процвітати економічно".
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас на цій прес-конференції заявив, що хоче укласти угоду і не бажає "безладного Brexit".
"Ми знаємо, що кожен повинен зробити взаємні поступки, щоб отримати цю угоду. Ми знаємо, що у Європейського Союзу є свої інтереси, спільні інтереси, а не тільки окремих держав-членів. І, звичайно, Британія не хоче надмірно ускладнювати рамкові умови для економічної діяльності, а також питання безпеки або наше зовнішньополітичне співробітництво", - сказав він.
Нагадаємо, 19 липня Єврокомісія опублікувала документ, присвячений виходу Британії з блоку, в якому, серед іншого, 27 країнам рекомендується готуватися до провалу переговорів про Brexit.

У свою чергу, уряд Британії почав розсилати споживачам щотижневі інформаційні бюлетені про те, як переконатися, що вони готові до хаотичного Brexit, який станеться у разі відсутності угоди з ЄС.
Детальніше: https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/07/23/7084714/

Немає коментарів:

Дописати коментар