Сторінкифуерг

четвер, 19 липня 2018 р.

ЄБРР схвалив виділення Україні 250 мільйонів євро на "зелену" енергетику

Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) 18 липня схвалила нову програму реалізації проектів альтернативної енергетики в Україні (USELF-III) з обсягом фінансування 250 мільйонів євро.
Про це УНІАН повідомив провідний радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов.

"Вчора була схвалена Радою директорів ЄБРР", - сказав він. Як повідомляв УНІАН, нова програма USELF-III буде запущена для заміни оригінальної програми USELF, термін дії якої закінчився 30 червня 2018 року.
За час дії програми USELF банк профінансував проекти на 100 мільйонів євро. У 2010 році ЄБРР оголосив про початок Програми фінансування альтернативної енергетики (USELF) обсягом 50 мільйонів євро (потім обсяг фінансування збільшено вдвічі), з наданням фінансування місцевим приватним підприємствам для інвестицій у проекти відновлюваної енергетики (мала гідроенергетика, вітроенергетика, сонячна енергетика, використання біомаси та біогазу) в Україні.

Довідка УНІАН. ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Починаючи з 1993 року, банк взяв на себе сукупні зобов'язання щодо надання понад 12 мільярдів євро в рамках 400 проектів.

Детальніше читайте на УНІАН:
 https://economics.unian.ua/finance/10194003-yebrr-shvaliv-vidilennya-ukrajini-250-milyoniv-yevro-na-zelenu-energetiku.html

Немає коментарів:

Дописати коментар