Сторінкифуерг

понеділок, 29 жовтня 2018 р.

Зустріч-дискусія «Європейський досвід місцевої демократії»


         «Європейський тиждень місцевої демократії» є щорічною загальноєвропейською кампанією, започаткованою Радою Європи 15 жовтня 2007 року. Офіційний старт Європейського тижня місцевої демократії відбувся 15 жовтня 2007 року на 15-й сесії Конференції європейських міністрів, відповідальних за місцеве і регіональне управління (м. Валенсія, Іспанія).
З цієї нагоди 25 жовтня в читальному залі відбулася зустріч-дискусія «Європейський досвід місцевої демократії», де спікерами виступили учениця спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 22 Чернівецької міської ради,  голова Чернівецької міської учнівської ради Уляна Павлова; студентка факультету іноземних мов Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, екс-депутат Чернівецької міської учнівської ради Анна Шумко.

Захід розпочався із цікавої гри, в якій Уляна Павлова запропонувала учням спробувати себе у ролі голови місцевої демократії. За допомогою цього простого прикладу школярі зрозуміли, що таке місцева демократія,  як вона працює. У форматі живого спілкування спікер окреслила основні функції місцевої демократії, розповіла про історію її походження та важливість її впровадження в Чернівцях.
Як отримати максимум досвіду та стати активним мешканцем міста Чернівці? Де шукати інформацію та куди вступати? Про діяльність та значення місцевих органів влади для учнів та студентів розповіла Анна Шумко. Також вона представила цікаві та корисні для молоді проекти: Пласт, AIESEC, Erasmus+, Horizon.
У дискусії взяли активну участь члени євроклубів: Чернівецького філософсько-правового ліцею № 2, Чернівецьких гімназій № 3, 5 та 7 Чернівецької міської ради, Чернівецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 та Чернівецьких ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5, 6, 11, 20, 28 та 37 Чернівецької міської ради. Учні під час полеміки пропонували свої проекти-ідеї для вирішення питань місцевого значення та покращення життя міста.


Немає коментарів:

Дописати коментар