Сторінкифуерг

четвер, 11 жовтня 2018 р.

Тіммерманс балотуватиметься на посаду президента Єврокомісії


Перший віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс має намір висунути свою кандидатуру на посаду президента від європейських соціалістів.
Про це повідомляє Politico.

Лідер німецької Соціал-демократичної партії Андреа Налес заявила про свою підтримку Тіммерманса в тому, щоб він був партійним "Spitzenkandidat" (єдиний кандидат) європейських соціалістів на майбутніх виборах до Європарламенту.
"Я переконана, що Франс Тіммерманс об'єднує і зміцнює нашу європейську партійну сім'ю і приведе нас до сильного загального результату на виборах до Європейського парламенту в наступному році", - заявила Налес.
Три представника Європарламенту заявили, що Тіммерманс, який є членом голландської Лейбористської партії (PvdA), отримав достатню підтримку від інших членів пан'європейської партії PES, щоб стати кандидатом.
"Очікується, що він оголосить, що у нього є достатня підтримка, щоб балотуватися в якості кандидата", - сказав один з партійних чиновників.
Згідно з правилами, кандидат повинен мати підтримку своєї національної партії і восьми інших членів PES.
Минулого місяця віце-президент Єврокомісії Марош Шефковіч оголосив, що він також стане провідним кандидатом від соціалістів.
Соціалістичні партії повинні до 18 жовтня подати кандидатів. Кожна сторона і організація потім вибирають метод вибору кандидата, якого вони підтримують, "згідно з принципами та практикою прийняття рішень членами партії PES".
Єдиний кандидат партії буде офіційно названий на конгресі PES в грудні в Лісабоні.
Детальніше: https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/10/10/7088024/

Немає коментарів:

Дописати коментар