Сторінкифуерг

понеділок, 22 жовтня 2018 р.

Європейська спілка мовників закликає владу України профінансувати Суспільне мовлення


Європейська спілка мовників (The European Broadcasting Union, EBU) закликає уряд України профінансувати Національну суспільну телерадіокомпанію України на 2019 рік у повному обсязі.
Про це йдеться в заяві  на сайті організації.

"Європейська спілка мовників стурбована планами щодо подальшого скорочення фінансування суспільного мовлення в Україні на 43% в 2019 році. Незважаючи на те, що в законі "Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні" чітко визначено бюджет суспільного мовника, в цьому році ПАТ "НСТУ" також отримало тільки близько половини передбаченої законом суми", - наголошується в заяві.
EBU також закликає український уряд забезпечити належне, чесне і незалежне фінансування НСТУ відповідно до законів України і європейських стандартів.
НСТУ попереджала, що буде змушена закрити регіональні філії в разі недофінансування в 2019 році.
Так, в бюджетному плані на 2019 рік за підсумками його попереднього розгляду для НГТУ заплановано виділення всього 1,017 млрд грн з передбачуваних законодавством 1,8 млрд гривень.
Міжнародна спільнота неодноразово висловлювала занепокоєння тим, що закон "Про суспільне телебачення та радіомовлення України" не виконується в частині фінансування НСТУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар