Сторінкифуерг

понеділок, 26 листопада 2018 р.

Австрія скликає нараду постпредів ЄС через напад Росії на українські кораблі


На тлі ескалації напруження між Росією і Україною австрійське головування скликає на 27 листопада засідання так званого Політичного й безпекового комітету на рівні постійних представників держав Євросоюзу. Читайте також ЗСУ приведені у повну бойову готовність
Про це сьогодні у Брюсселі повідомила Карін Кнайсл, міністр Австрії з питань Європи, інтеграції та закордонних справ, передає радіо Свобода.

 «Австрія та її уряд закликали провести завтра зустріч Політичного та безпекового комітету. Мета – знайти спільну позицію Європейського союзу. Сьогодні буде засідання Ради Безпеки ООН», – повідомила австрійський міністр.
Представниця уряду Австрії, яка керує Радою ЄС, зауважує, що австрійське головування наразі цілком заглиблене у збір та вивчення всіх деталей інциденту біля Керченської протоки.
 «Ми перебуваємо у процесі збору всіх елементів, щодо того, що саме і коли трапилося. Я звернулася до генерального секретаря міністерства закордонних справ Австрії з вимогою зв’язатися із послами Росії та України, щоб висловити їм нашу глибоку стривоженість та запевнити, що ми працюємо над деескалацією ситуації», – заявила Карін Кнайсл.
Вона додає, що весь час перебуває на зв’язку зі своїми колегами й партнерами у пошуку рішення та для «надання їм окремих наказів і директив».
Як повідомляв УНІАН, 25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три кораблі. Шістьох українських військових поранено, двоє у важкому стані. 
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/10352262-rosiya-vikliche-do-mzs-timchasovo-povirenogo-u-spravah-ukrajini.html

Немає коментарів:

Дописати коментар