Сторінкифуерг

середу, 7 листопада 2018 р.

Макрон виступив за створення армії Євросоюзу, незалежної від США



Євросоюзу необхідно створити свою власну армію, незалежну від США, яка могла б захистити європейців від різних потенційних загроз.
Про це президент Франції Емманюель Макрон заявив в інтерв'ю радіостанції Europe 1.

"Ми не захистимо європейців, якщо не вирішимо створити справжню європейську армію. Перед обличчям Росії, яка межує з нами і показала, що вона може бути загрозою, ми повинні мати Європу, здатну захищати себе самостійно, не покладаючись лише на США", - переконаний Макрон.
На його думку, створення власної загальноєвропейської армії слід почати з кібервійськ. Макрон наголосив, що в даний час Європа стикається з численними спробами втручання в кіберпростір.
Крім того, він заявив, що приймаючи рішення про вихід з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності США ставлять під загрозу безпеку Європи, яка стане головною жертвою цього рішення.
Також президент Франції вважає, що країнам Євросоюзу потрібно вийти за межі структур НАТО.
До ініціативи Макрона прохолодно поставилися в керівництві Євросоюзу. Офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас заявив, що вести мову про створення Збройних сил Євросоюзу передчасно. За його словами, набуття ЄС ідентичності в обороні "розпочнеться не з армії".

Немає коментарів:

Дописати коментар