Сторінкифуерг

середу, 21 листопада 2018 р.

У МЗС закликали ЄС посилити співпрацю в рамках "Східного партнерства"


У Міністерстві закордонних справ України закликають Європейський Союз посилити співпрацю в рамках ініціативи «Східне партнерство» з метою створення безпечного середовища для проведення виборів, які відбудуться у 2019 році.

Як ідеться у повідомленні на сайті МЗС України, 20 листопада заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль зустрілася з послами держав-членів ЄС, які опікуються питаннями «Східного партнерства».

Зеркаль відзначила важливість розвитку формату поглибленого співробітництва між ЄС та країнами-партнерами, які уклали угоди про асоціацію з Євросоюзом. На думку української сторони, подальший розвиток інтеграційних процесів має бути спрямований на участь України у спільному ринку ЄС, зокрема у сфері цифрових комунікацій та енергетики, а також на роботі з усунення нетарифних обмежень у торгівлі.
Зеркаль висловила занепокоєння будівництвом «Північного потоку-2» у Балтійському морі, зокрема тим, що це не «бізнес-проект», а «інструмент політичного шантажу Російської Федерації». Вона заявила про необхідність інтенсифікації співпраці в рамках «Східного партнерства», спрямованої на протидію гібридним загрозам, з метою створення безпечного середовища для майбутніх виборів.
Крім того, одним з пріоритетів України в рамках «Східного партнерства» є підтримка молоді. У цьому контексті та у зв’язку з наближенням 10-ї річниці заснування ініціативи ЄС «Східне партнерство», актуальним є започаткування різних спільних культурних заходів за участю молоді.
Зеркаль наголосила на необхідності визначення перспективи поглиблення економічної інтеграції для трьох асоційованих партнерів - України, Грузії та Молдови - після 2020 року.
Посли країн Євросоюзу, у свою чергу, вкотре підтвердили лідуючу роль України у «Східному партнерстві», відзначили прогрес України у здійсненні реформ та ефективне запровадження безвізового режиму, а також підтвердили, що контакти між людьми, у тому числі через освіту, культурні та наукові обміни і мобільність, зближують суспільства.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/10345782-u-mzs-zaklikali-yes-posiliti-spivpracyu-v-ramkah-shidnogo-partnerstva.html

Немає коментарів:

Дописати коментар