Сторінкифуерг

середу, 2 січня 2019 р.

Країна-сусідка України вперше очолила Раду ЄС


В рамках свого головування Румунія відстоюватиме пріоритети зближення та безпеки в Європі.
Румунія, яка стала членом Європейського Союзу 1 січня 2007 року, вперше почала головувати в Раді ЄС на піврічний період і виконуватиме відповідні обов'язки до 30 червня 2019 року. Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської Ради.

"Пріоритети головування Румунії визначені у цьому девізі: згуртованість, спільні європейські цінності, розуміння єдності, рівноправне ставлення та зближення", - зазначається у повідомленні.
Програма румунського головування зосереджена на чотирьох головних пріоритетах - зближення Європи, безпечна Європа, Європа як міцний глобальний гравець та Європа загальних цінностей.
В рамках головування Румунії відбудеться саміт у місті Сібіу на день Європи, 9 травня. На саміті планується обговорити майбутнє європейського континенту. Також засідання Європейської Ради на рівні голів держав і урядів країн членів ЄС відбудеться 21-22 березня та 20-21 червня. "Це вперше, коли Румунія виконує функції головування в Раді ЄС за ротаційною основою", - наголосили в Європейській Раді. Як повідомляв УНІАН, 1 липня-31 грудня 2018 року в Раді ЄС головувала Австрія.


Немає коментарів:

Дописати коментар