Сторінкифуерг

середу, 2 січня 2019 р.

Порошенко назвав три наступні пріоритети у розвитку торгівлі з ЄС


Наступні пріоритети України у розвитку торгівлі з ЄС – це посилена митна співпраця, укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції, а також адаптація законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів.
Про це написав Президент України Петро Порошенко у Facebook з нагоди третьої річниці дії поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

"З 1 січня цього року ЗВТ з ЄС отримує новий потужний імпульс через початок застосування Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження. Наші наступні пріоритети у розвитку торгівлі з ЄС – це посилена митна співпраця, укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції, адаптація законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів", - написав Порошенко.
Він нагадав, що три роки тому, коли запрацювала поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі Україна - ЄС, розпочався процес повномасштабної економічної інтеграції нашої держави до спільного європейського ринку.
Президент акцентував, що за час дії ЗВТ обсяг нашої торгівлі з Євросоюзом зріс на 40%, частка ЄС в експорті української продукції сягнула історичного максимуму у 42,5%. Окрім того, якісно змінилася структура українського експорту в бік продукції з доданою вартістю, частка якої склала 43% експорту в ЄС.
Вільна торгівля з Євросоюзом стала поштовхом до проведення та завершення переговорів про ЗВТ з іншими великими торговельними державами світу, такими як Канада, Ізраїль, Туреччина, зазначив глава держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар