Сторінкифуерг

четвер, 24 січня 2019 р.

Стало відомо, коли Європарламент почне процес ратифікації угоди про Brexit


Європарламент розраховує наступного тижня почати процедуру схвалення угоди про Brexit, про яку домовилися Лондон і Брюссель. Про це повідомляє "112 Україна" з посиланням на Reuters.
"Сподіваємося, що наприкінці січня ми почнемо нашу процедуру", - заявила депутат парламенту Данута Гебнер, маючи на увазі схвалення правочину для того, щоб вона вступила в силу. Вона очікує, що угоду про Brexit буде передано в Європейський парламент у середу-четвер, щоб депутати могли завершити ратифікацію до 29 березня.

Гі Верхофстадт, представник парламенту з Brexit, заявив на сесії у вівторок, що початок процесу стане важливим сигналом.
"Це означає, що перегляд угоди про вихід неможливий. Якщо повторні переговори і можливі, то вони будуть стосуватися політичної декларації, в якій ми не маємо нічого проти глибоких майбутніх відносин між ЄС і Великобританією", - сказав він.
Нагадаємо, 15 січня парламент великої Британії провалив голосування за угодою про вихід країни зі складу Європейського Союзу. Депутати відхилили запропоновану Мей угоду з розгромним розривом у 230 голосів - 202 голоси за і 432 проти. Дебати з приводу угоди велися в парламенті з 7 січня.
Прем'єр-міністр країни Тереза Мей заявляла, що якщо запропоноване угода буде відкинуто депутатами, іншого вже не буде. Нагадаємо, вихід Великобританії з ЄС призначено на 29 березня 2019 року. Його визначив референдум у червні 2016 року, на якому 51,89% британців підтримали вихід країни зі складу ЄС, щоб повернути собі контроль над своїми засобами, законами, кордонами і внутрішнім ринком.
 Для плавного виходу Великобританії з ЄС передбачено перехідний період тривалістю в 21 місяць. Він розпочнеться 30 березня 2019 року і триватиме до 31 грудня 2020 року.
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/world/10418037-stalo-vidomo-koli-yevroparlament-pochne-proces-ratifikaciji-ugodi-pro-brexit.html

Немає коментарів:

Дописати коментар