Сторінкифуерг

вівторок, 6 квітня 2021 р.

"ЄС із вами": Боррель запевнив Україну в підтримці

 

Високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель запевнив главу МЗС України Дмитра Кулебу в підтримці суверенітету та територіальної цілісності України з боку ЄС на тлі загострення Росією безпекової ситуації.
    Деталі: Міністр також повідомив, що Боррель запросив його взяти участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, що відбудеться 19 квітня.        Дослівно: "Ключова тема розмови з Жозепом Боррелем — загострення Росією безпекової ситуації. "ЄС із вами" — так глава дипломатії ЄС запевнив у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України та запросив мене взяти участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС 19 квітня".
       Більше деталей: Пізніше про розмову повідомив сам Боррель. Він зазначив, що з серйозною стурбованістю стежить за російською військовою активністю навколо України.
    Глава дипломатії ЄС також запевнив у непохитній підтримці Євросоюзом суверенітету і територіальної цілісності України.
        Передісторія:
      Головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак повідомив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" Росія стягує війська до кордону з Україною – у Брянську і Воронежську області РФ та до окупованого Криму.
     1 квітня ЗМІ повідомили, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.
    1 квітня розвідка відзвітувала, що Росія готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.
     США пообіцяли "не залишати Україну наодинці" у разі ескалації російської агресії.
    На тлі цього напруження президент США Джозеф Байден провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Немає коментарів:

Дописати коментар