Сторінкифуерг

пʼятниця, 23 квітня 2021 р.

ЄС до кінця десятиліття планує скоротити викиди CO2 в атмосферу на 55%

 

Країни ЄС та Європарламент прийняли новий кліматичний закон, відповідно до якого в Євросоюзі до 2030 року планують скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу щонайменше на 55%, у порівнянні з рівнем кінця ХХ століття.
         Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.    Зазначається, що члени Європейського парламенту спочатку наполягали поставити за мету - скорочення викидів на 60%.
        Ухвалення закону відбулося напередодні віртуального саміту з питань клімату, до якого приєднаються близько 40 світових лідерів, включно з президентом США Джо Байденом. Подія проходитиме 22-23 квітня.
     Досягнення країнами ЄС таких домовленостей привітала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.
     «Наша політична прихильність тому, аби стати першим кліматично нейтральним континентом до 2050 року, отримала легальну форму. Закон про клімат ставить ЄС на "зелений" шлях заради цілого покоління», - заявила посадовиця.
         Повідомляється, що вже у червні Єврокомісія представить пакет законодавчих актів щодо клімату, щоб забезпечити досягнення записаних у законі цілей.
Закон встановлює для країн Європейського Союзу нижні допустимі межі щодо боротьби з викидами CO2, щоб виключити можливість виникнення сценаріїв, коли викиди шкідливих речовин в атмосферу скорочуються, наприклад, лише шляхом великої кількості зелених насаджень в країні - таким чином, закон де-факто зобов'язує країни-члени ЄС проводити активну боротьбу з емісією вуглекислого газу.
       Як повідомлялося, у 2016 році ЄС та 195 країн уклали Паризьку кліматичну угоду, спрямовану на стримування зростання глобальної температури в межах 2°C (бажано 1,5°C).

Немає коментарів:

Дописати коментар