Сторінкифуерг

вівторок, 20 квітня 2021 р.

У Європарламенті ініціюють проведення дебатів щодо підтримки України у військовому сенсі та політично

 

Ініціатива пов'язана з діями Росії.
        У Європейському парламенті хочуть провести дебати на пленарній сесії наступного тижня щодо ситуації з нарощуванням Росією військ біля кордону з Україною.
      З відповідним проханням виступила політична група "Європейської народної партії", йдеться у заяві Європарламенту.    "Це колективна відповідальність Європи знову підтвердити нашу підтримку Україні, і ми хотіли би почути від президентів Європейської комісії і Європейської ради про те, яким чином ЄС має намір зробити це", - наголосила віцеголова ЄНП із закордонних питань Сандра Калнієте.
   Вона додала, що Росія зібрала біля українського кордону понад 40 тис. військових і лише цього року було вбито 26 українських військових. "Ситуація погіршується, є серйозною і становить зростаючу загрозу для європейській стабільності і безпеки, а також українського суверенітету", - наголосила Калнієте.
    Також у заяві Європарламенту зазначається, країни ЄС повинні допомогти Україні у військовому сенсі. "ЄС і країни-члени повинні розпочати виконувати свої декларації: ми повинні допомогти Україні у військовому відношенні з точки зору посилення потенціалу і також політично. Це має бути чітко зроблено без будь-якої затримки на найвищому рівні Європейського Союзу", - додали в ЄНП.
    Нагадаємо, що Росія від березня почала стягувати військову техніку та зосередила вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще підтягти до 25 батальйонних тактичних груп. Також окупанти активізували обстріли на Донбасі у зоні проведення ООС.
      Абсолютно всі члени НАТО висловили підтримку Україні на тлі збільшення загрози повномасштабного вторгнення Росії.

Немає коментарів:

Дописати коментар