Сторінкифуерг

понеділок, 15 травня 2023 р.

Президент Чехії розповів, коли можуть розпочатися перемовини про вступ України в ЄС і НАТО

     Прездент Чехії Петр Павел заявив, що підтримка вступу України в ЄС і НАТО має бути довгостроковою метою західних країн.
                  Про це він сказав в інтерв'ю Reuters, повідомляє "Європейська правда".

               "Я не кажу, що це має бути в якомусь конкретному часовому горизонті, тому що підготовка до вступу в обидва інститути дуже складна, вимагає тривалої підготовки та виконання цілого переліку критеріїв, але ми повинні допомогти Україні в цьому", – зазначив Павел.
        За його словами, переговори про вступ до ЄС можуть розпочатися вже наприкінці цього року, що дасть Україні трамплін для тіснішої співпраці, допомоги у післявоєнній відбудові та прискорить наближення до європейських стандартів.
               "Що стосується НАТО... чим стабільніша Україна в економічному плані, тим більше шансів, що вона буде раніше підготовлена до вступу в НАТО", – додав чеський президент.
        Як відомо, президент Володимир Зеленський наполягає, що Україна не погоджуватиметься на альтернативні пропозиції, які могли б замінити її членство в НАТО.
            Україну не влаштує жодне інше рішення саміту НАТО у Вільнюсі в липні, окрім реальних кроків щодо її членства в Альянсі, заявляв глава МЗС Кулеба.
             Єврокомісія у червні оприлюднить попередню оцінку щодо прогресу України у реформах, необхідних для відкриття переговорів про членство у ЄС.
Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що розраховує на позитивну проміжну оцінку Європейської комісії у червні.

Немає коментарів:

Дописати коментар