Сторінкифуерг

середа, 3 травня 2023 р.

Глава МЗС Чехії: Україна має бути в ЄС, але після виконання всіх вимог

     Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський переконаний, що Україна набуде членства в Євросоюзі, однак лише після того, як виконає всі необхідні для цього умови.
        Про це він заявив у ефірі CNN Prima NEWS, повідомляє кореспондент Укрінформу.

           За словами чеського міністра, деякі держави ставляться скептично до прийняття України в ЄС, і він намагається пояснити таким країнам переваги цього.
               Водночас глава МЗС наголосив, що важливо, аби Україна виконала всі умови. «Ми повинні цього вимагати. Ніяких поступок бути не може. У нас єдиний ринок і правила. У Чехії ми постійно маємо справу з якимись законами з Брюсселя, іноді це клопіт. Україні потрібно пройти те саме, тоді ми будемо працювати разом», – підкреслив дипломат.
                   Під час ефіру він вступив у суперечку з депутатом Їржі Кобзою, який заявив, що «не може собі уявити, щоб ... країна, яку роздирає громадянська війна, приєдналася до Євросоюзу». За словами Кобзи, в Україні, мовляв, тривають дві війни: «громадянська» на Донбасі, яка триває з 2014 року, і, власне, російсько-українська.
                   На це Ліпавський відповів: «В Україні немає громадянської війни. Вибачте, але це справді дурна брехня. Україна зазнала нападу з боку росії». Він також підкреслив, що це від самого початку була російська імперська агресія.
                    Як повідомлялось, під час нещодавнього візиту в Україну президент Чехії Петр Павел заявив, що має намір особисто виступати за те, щоб переговори про набуття членства між Україною та Європейським Союзом розпочалися ще цього року.

Немає коментарів:

Дописати коментар