Сторінкифуерг

середа, 3 травня 2023 р.

Грузії не надали статус кандидата в члени ЄС через відмову країни запровадити санкції проти РФ — Каладзе

 Мер Тбілісі та генсек правлячої партії Грузії "Грузинська мрія" Каха Каладзе заявив, що країні не надали статусу кандидата в члени ЄС через те, що керівництво республіки відмовилося приєднуватися до санкцій проти Росії.
                    Про це пише "Грузія Online".

            Він переконаний, що Грузія "випереджає Молдову та Україну за всіма параметрами", але рішення ЄС — політично вмотивоване.
               "Звичайно, першою, хто заслуговував на цей статус, була Грузія – ми можемо перевірити це за всіма параметрами. Не подумайте, я не докоряю країні, яка сьогодні перебуває у вогні війни. Навпаки, я завжди буду радий успіху України та українців, але якщо подивитися на реальність з усіма цифрами та параметрами, то Грузія першою зробила конкретні кроки в плані здійснення реформ та боротьби з корупцією. Однак це було політичне рішення", — сказав Каха Каладзе.
                 Каладзе додав, що причина преш за все у тому, що Грузія не приєдналась до запроваджених проти РФ санкцій.
                "Суспільство розуміло, чому було його було прийнято, тому що уряд Грузії є для них проблемою. Тому що вона не приєднується до санкцій, не починає війну, не відкриває другий фронт у Грузії. І вони використовували це, вони хотіли використовувати це як важіль тиску", — сказав політик.
                   Він наголосив, що санкції проти РФ суперечать національним інтересам Грузії.
            3 квітня 2022 року прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Грузія не планує запроваджувати санкції проти Росії, пояснюючи це національними інтересами і побоюваннями військової агресії з боку Кремля
                23 червня 2022 року Європейська Рада на саміті у Брюсселі ухвалила рішення про надання Україні статусу кандидата в Європейський Союз, але відмовила Грузії. Також статус кандидата було надано Молдові.

Немає коментарів:

Дописати коментар